Na današnjoj konferenciji za medije povodom saradnje Narodnog fronta i Narodnog pokreta Banjaluka zove i kandidaturu Jelene Trivić za gradonačelnicu Banjaluke, pojavila se informacija da će se sadašnji gradonačelnik Draško Stanivuković na početku kampanje povući.

Trivićeva je naglasila da je sada više nego ikada jasno da režim ide sa dva kandidata u izbore, Šobotom i Stanivukovićem.

-Ipak, uveliko se špekuliše da će Stanivuković na početku kampanje povući kandidaturu po nalogu Milorada Dodika, koji ga drži u šaci – kazala je ona.

Prema njenim riječima, Stanivuković je treći po rejtingu, Šobot drugi, a ona prva.

-Praktično je sada Stanivuković rezervni kandidat režimu, a ne Šobot, iako bih lično voljela da do izbora obojica budu u igri jer tako cijepaju isti bazen glasova što je za opozicionog kandidata korisno, a to pokazuju i naše ankete – naglasila je Trivićeva.

Stanivuković je oštro odgovorio ovim “prozivkama” ističući da će ga još dugo gledati na poziciji gradonačelnika.

-Ne znam ni jedan primjer u svijetu gdje se predsjednik kandidovao za gradonačelnika. Teorijama zavjere i drugim špekulacijama neka se drugi bave. Vjerujem u ovo što radimo, a sve će se samo kazati kroz par mjeseci – kazao je on.

Naveo je da je sadašnji gradonačelnik, da će ponovo biti kandidat za njekao kao i da je pun vjere i samopuzdanja i da vjeruje u snažnu i ubjedljivu pobjedu.

-Moj tim i ja imamo potencijal za snažnu pobjedu. Mene niko ne drži u šaci niti to može. Ovu političku bitku privećemo kraju na jedan ubjedljiv i siguran način – istakao je Stanivuković.