Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, po svemu sudeći, nastavlja da vrti staru ploču.

Bez prethodnih konsultacija i dogovora sa kolegama iz opozicionih stranaka, danas je Trivićeva najavila dvije gradonačelničke kandidature Narodnog fronta, za Banjaluku i Gradišku. I pogazila samu sebe, budući da je ranije više puta podvlačila kako će njena stranka insistirati na međusobnoj podršci i uvažavanju unutar opozicionog bloka.

“Narodni front je stranka čiji je politički put jasan, a to je beskompromisna borba protiv režima na čelu sa SNSD, i slom režima, a nikako međusobni obračuni unutar opozicije”, rekla je Trivićeva na sjednici Glavnog odbora Narodnog fronta održanoj sredinom oktobra u Banjaluci.

Rekla i porekla. Danas.

“Za nekoliko dana ćemo formirati Gradski odbor Banjaluke, gdje smo rekli da će Narodni front dati svog najjačeg kandidata koji može da pobijedi sve kandidate sa druge strane, ma koliko ih bilo, a danas smo ovdje i da zvanično najavimo kandidaturu Radislava Dončića za Gradišku”, istakla je na konferenciji za medije Jelena Trivić.

Kako je rekla, uspješno su završili formiranje gradskih i opštinskih odbora u Trebinju, Gacku, Gradišci, Bratuncu, Brodu, Srpcu, Zvorniku, Rudu i Višegradu.

“Želim da istaknem da ćemo u Bratuncu imati svog kandidata, kao i u Rudom i moguće u Višegradu”, najavila je Trivićeva.

I pogazila rečeno.

Vesna Gluvić Čelić, prvi čovjek Gradskog odbora SDS Gradiška smatra da je kandidatura Radislava Dončića za predstojeće lokalne izbore preuranjena, te da još uvijek nema dogovora opozicije oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika Gradiške.

“Još na Izbornoj skupštini Narodnog fronta u Gradišci, Jelena Trivić je poručila da će Radislav Dončić biti kandidat opozicije za gradonačelnika Gradiške. Od tada do današnjeg dana nije bilo nikakvih konsultacija s nama, mada ni Dončić na toj današnjoj pres konferenciji nije rekao da je on kandidat opozicije već stranke Narodni front”, naglasila je Gluvić Čelić za portal Mikro mreža.

Da je svako cijepanje opozicije štetno i da isključivo služi aktuelnoj vlasti u Srpskoj, mišljenje je lidera SDS Milana Miličevića koji je ranije za portal SrpskaInfo rekao da će njegova stranka učiniti sve da okupi stranke opozicije “za isti sto”.

Jelena Trivić očigledno da nema namjeru voditi stranku u okviru opozicionog bloka, a to bi jedino moglo ići u prilog SNSD- u Milorada Dodika, kojeg, izgleda samo simbolično, naziva “režimom”.