Dvadesetsedmogodišnja Moldavka utopila se danas kod sutomorske plaže, saopštio je načelnik Uprave za pomorsku sigurnost i upravljanje lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

On je naveo da se nesreća dogodila kada je vjetar odvukao ka moru grupu mladih Moldavaca koji su isplovili iz barske marine na “stend ap” daskama.

Prema njegovim riječima, grupa mladih je očajnički pokušavala da dođe do sutomorske plaže, ali veliki talasi nisu dozvoljavali da im bilo ko u tom trenutku pomogne.

On je rekao da spasili tri osobe, a da se ženska osoba utopila na samo dvadesetak metara od obale.

“Dvije osobe tridesetih godina uspjele su da dođu do plaže i talasi su ih izbacili, ali uprkos visokom riziku za posadu čamaca i blizine stijena druge dvije je prevrnuo talas i bacio na kamenitu obalu. Došli su do plaže, ali ženskoj osobi nije bilo spasa”, pojasnio je Lukšić.

On je naveo da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć zbrinuo ostale.

Operativni centar Uprave za pomorsku sigurnost i upravljanje lukama o događaju je obaviješten u 16.45 časova, a na mjesto nesreće odmah su izašli pripadnici Centra bezbjednosti Bar i Sektora granične policije. 

Lukšić je dodao da se tragedija desila i pored jasnih najava lošeg vremena te ogromnih talasa koji gutaju sve pred sobom, prenosi RTCG.