Obdukcijom tijela Slavice I. i njenog sina Željka B. koji su sinoć pronađeni mrtvi u kući u banjalučkom naselju Rosulje, utvrđeno je da su umrli prirodnom smrću, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, umrli su prije najmanje 20 dana i oboje su imali zdravstvenih problema odranije.

– Slavica je bila teško bolesna, njen sin Željko je bio osoba sa posebnim potrebama. Na tijelima i jednog i drugog nema povreda, tako da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. Prema stanju tijela, mrtvi su ležali u kući najmanje 20 dana, a možda  i više – rekao je izvor.

Pojasnio je da je ovaj stravičan slučaj otkriven nakon što su komšije osjetile smrad, a i nisu viđali sina i majku pa su obavijestili policiju.

– Nisu ih viđali duže vrijeme da izlaze iz kuće, a posljednjih dana su osjetili nesnosan smrad pa su pozvali policiju. Kada je policija došla na mjesto događaj i ušla u stan, zatekli su užasan prizor. Sin i majka ležali su mrtvi, a njihova tijela bila su u poodmakloj fazi raspadanja – rekao je izvor blizak istrazi.

Njihove komšije ispričale su da su oni živjeli sami i da je Slavica u posljednje vrijeme bila bolesna i teško se kretala, dok je njen sin još odranije imao problema i trebala mu je pomoć.

Njihova komšinica Dušanka ispričala je da su sin i majka bili dosta povučeni i da se nisu družili puno s komšijama. Kazala je da je prije petnaestak dana vidjela Slavicu koja se jako sporo kretala.

– Tad mi je rekla da je bolesna i ušla je u kuću i od tad je nismo viđali. Nisam viđala ni njenog sina, a  on je inače osoba s posebnim potrebama i nije se družio ni sa kim. Nažalost, bio je bolestan i uglavnom je boravio u kući – rekla je Dušanka.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da im je ovaj slučaj prijavljen sinoć

– Policiji je prijavljeno da su u naselju Lazarevo nađena dva beživotna tijela. Naređena je obdukcija u cilju utvrđivanja uzroka smrti. U toku je istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.