Borac prve kategorije Petar Vujasin (58) iz banjalučkog naselja Ljubačevo, koji je socijalno ugrožen, dočekaće zimu sa novim šporetom koji mu je od svoje poslaničke plate kupio i sinoć dovezao narodni poslanik Nebojša Drinić.

Vujasin je narušenog zdravlja, živi sam u teškim uslovima u svom domu, trošnoj kući koja nema ni kupatilo, ni urađene podove, čiji zidovi vape za obnavljanjem.

Ovaj borac prve kategorije, nije se oženio, a zbog ozbiljnih zdravstvenih problema nije sposoban da radi.

Komšije kažu da je uvijek ljubazan i pozitivan i da uprkos tome što živi sam i nema nikoga da mu pomogne, ne posustaje.

– Zahvalan sam poslaniku Nebojši Driniću koji me posjetio zajedno sa mojim komšijama i donio mi poklon koji će mi pomoći da lakše prebrodim zimske dane. Odavno me nije nešto obradovalo kao Smederevac koji sam dobio jer to mi je trenutno i bilo najpotrebnije. Ganut sam ljudskom dobrotom jer ovaj mladi čovjek Nebojša Drinić mi uliva nadu. Koliko god život bio težak uvijek se pojavi neko ko te prijatno iznenadi i pokaže da nije sve propalo – priča Vujasin.

Njegove komšije Nedeljko Ćulum i Dragan Kovačević kažu da je Petar čestit čovjek koji zna da cijeni i najmanju pažnju i da su odlučili da pokušaju da mu pomognu.

– Ispričao sam poslaniku Driniću situaciju u kojoj se našao Petar i odmah je reagovao i pitao šta mu je najpotrebnije. S obzirom na to da je već zahladnilo rekli smo da je to šporet. Inače, Petar se sam snalazi i za drva, ide u šumu, dovlači ih do kuće, a evo sada će ga ogrijati vatra iz novog Smederevca – rekao je Ćulum.

Drinić kaže da nastoji kad god može da pomogne ljudima, ali da rijetko o tome govori jer smatra da dobra djela treba činiti u tišini.

– Kao društvo treba da budemo solidarni i svi koji smo u mogućnosti trebamo da pomognemo da svakom čovjeku obezbijedimo bolje uslove za život – zaključio je Drinić.