Posljednja sjednica Skupštine, odnosno posljednje zasjedanje, održano je 15. maja, skoraj prije dva mjeseca, zbog čega je  predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković za sutra, sa početkom u 12 časova, zakazao sjednicu Kolegijuma na kojoj će razmatrati sedam tačaka. 

Kako je kazao Ninković, praksa gradonačelnika i Gradske uprave je da na samim sjednicama i kolegijuma i dostavljaju po 20, 30, 40, čak i 50 novih tačaka, zbog čega je zamolio sekretara Skupštine da  pozove kabinet gradonačelnika, te ih informiše da im na vrijeme dostave materijal koji imaju. 

-Molili smo ih da to urade, da to ne bude samo ovih šest tačaka, da na vrijeme i zajednički možemo pripremiti možda jednu od posljednjih sjednica u ovom sazivu – kazao je Ninković. 

Prema njegovim riječima, do zakazivanja sjednice, nisu dobili niti jedan novi materijal. 

-Ne želim da jednu od posljednjih, a možda i posljednju sjednicu u ovom mandatu, pretvorimo opet u cirkus, a očigledno je to njihovo cilj, s obzirom da se od 27.6. nisu odazvali na naše pozive i nisu poslali n novi materijal ili novu tačku. Da li zato što su politički nesposobni, da li zato što ne žele, da li zato što smatraju da im je došao kraj, pa neće više da se bave problemima građana, ne znam,ali očigledno je da su ignorisali naše pozove i da nisu htjeli uopšte da dostave materijale – istakao je Ninković. 

Druga tema o kojoj je govorio Ninković obuhvatila je  rebalans i konsolidovani izvještaj i izvršenje budžeta za 2023. godinu. 

-Kao što znate, još nismo dobili rebalans budžeta za 2024. godinu. Već tri mjeseca čekamo taj rebalans, odnosno prijedlog rebalansa i zaista se pitam zbog čega ti ljudi neću da dostave rebalans, zbog čega svi budžetski korisnici, pa i mi, odbornici Skupštine grada, imamo ozbiljan problem – kazao je on, te upitao gdje je 11 miliona kojima su povećali budžetski okvir.