Policijska službenica iz Gradačca Dženana Selimović je suspendovana sa radnog mjesta u tamošnjoj policijskoj upravi, zbog povezanosti koju je imala sa trostrukim ubicom Nerminom Sulejmanovićem.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas je pokrenula disciplinski postupak protiv policajke Dženane Selimović iz Gradačca, a na osnovu kojeg je odlučeno da se izvrši njena suspenzija sa radnog mjesta.

Nakon brutalnog ubistva Nizame Hećimović, a koje je počinio njen nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović u vezu sa mogućim otkrivanjem lokacije na kojoj se nalazila nesretna žena dovedena je policijska službenica Dženana Selimović.

Na osnovu informacija iz istrage, utvrđeno je da Selimović nije otkrila lokaciju jer sa takvom informacijom nije raspolagala.

Međutim, nezvanično se saznaje da je utvrđeno da je ona od ranije imala određenu povezanost sa Sulejmanovićem, ali da se ni u kojem kontekstu ne može dovesti u vezu sa tragičnim događajem iz Gradačca.

Zbog povezanosti sa Sulejmanovićem, Uprava policije MUP TK jutros je donijela odluku, a kroz disciplinski postupak, na osnovu koje se vrši suspenzija Selimović sa radnog mjesta.

Detalje o tome na koji način je policijska službenica bila povezana sa Sulejmanovićem, trebalo bi javnosti biti saopšteno uskoro.

To je na Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, kao i utvrđivanju kanala posredstvom kojeg je trostruki ubica saznao lokaciju njegove nevjenčane supruge.

Policajka iz Gradačca se sada sumnjiči i za povezanost sa drugim kriminogenim osobama za što su, navodno, pronađeni dokazi, piše Kliks.