Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg će u nedjelju, 19. novembra posjetiti BiH, gdje će imati radnu večeru sa članovima Predsjedništva BiH, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

U ponedjeljak, 20. novembra, generalni sekretar Stoltenberg će se sastati sa Kristijanom Šmitom. Sastaće se i sa predsjedavajućom Savjeta ministara BiH, Borjanom Krišto. Stoltenberg će posjetiti NATO štab Sarajevo i imati sastanke sa vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.

Kako saznajemo, istog dana, otputovaće na Kosovo i Metohiju.

U utorak, 21. novembra, Stoltenberg će boraviti u Beogradu. On će imati sastanke sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Stoltenberg će takođe imati sastanke ​​sa naučnicima koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata Nauka za mir i sigurnost.

Kasnije tog dana, Stoltenberg će otputovati u Sjevernu Makedoniju gdje će se sastati sa predsjednikom Stevom Pendarovskim i premijerom Dimitrom Kovačevskim. Generalni sekretar će se sastati i sa predsjednikom Sobranja Sjeverne Makedonije, Talatom Ksaferijem, i održati govor u parlamentu.

U srijedu, 22. novembra, generalni sekretar će učestvovati na sastanku sa savezničkim liderima iz regiona. Premijer Albanije, Edi Rama, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i premijer Slovenije, Robert Golob, pozvani su da prisustvuju.