Još jedno imenovanje koje sigurno boli svakog onog mladog čovjeka koji želi da ostane u Republici Srpskoj i koji vjeruje u njenu budućnost.

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora PDP, Draško Stanivuković reagujući na vijest da je Vlada Srpske na posljednjoj sjednici imenovala Draganu Čavku iz SP za pomoćnika ministra finansija za trezor.

– Pjevačica iz “Akvane” koja je poznata po tome što je zahvaljujući lažnom angažmanu dobila na desetine ugovora o djelu, zbog čega smo podnijeli i krivične prijave, nakon svega dobija unapređenje, ni manje ni više nego u Ministarstvu finansija. Naša ekonomska situacija i zaduženost je na “odličnom” nivou, s obzirom na to kako SNSD i njihovi koalicioni partneri “slažu” kadrove – rekao je Stanivuković.

On dodaje da mu se čini kao da se kod imenovanja kadrova drže parole “što gori kadar, to važnija funkcija”.

Stanivuković je pozvao premijera i članove Vlade Srpske da preispitaju ovu odluku i razriješe Čavku ove funkcije i odgovornosti.

– Ako ne zbog građana Republike Srpske, onda zbog sebe i digniteta institucija kao što su Vlada Republike Srpske i Ministarstvo finansija – naveo je Stanivuković.

Podsjećamo, Stanivuković je nakon lokalnih izbora 2020. godine optužio Čavku da je sklapala ugovore o autorskom djelu i nastupala u javnom preduzeću „Akvana“ kao pjevačica benda „Čiča Gliša“.

Ona je te optužbe odbacila, a nakon što su objavljeni autorski ugovori sa njenim potpisom, pravdala se tvrdnjama da je u situacijama kada njen tadašnji muž i vođa pomenutog benda Saša Ristić nije bio u prilici da potpiše ugovor za zarađeni honorar, to činila ona, jer je bila takva praksa.