U Prijedoru je sinoć održano centralno obilježavanje Dana sjećanja na sve Srbe stradale i prognane u hrvatskoj akciji “Oluja”. Protjerano 250.000 krajiških Srba, a ubijeno i nestalo skoro 2.000, od kojih su oko tri četvrtine bili civili stariji od 60 godina.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je protekla posjeta rukovodstva Srbije Srpskoj kruna sabornosti i jedinstva.

Stevandić je istakao da je najvažnije to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao da Srbija više neće da okreće glavu kada ugrožavaju pripadnike srpskog naroda van Srbije, bilo u Republici Srpskoj ili drugim mjestima.

Dva dana razgovora sa liderima našeg naroda iz Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbima sa Кosova i Metohike, uz blagoslov naše crkve i patrijarha. Saborno, ozbiljno i odgovorno, bez ružne riječi, riječi su predsjednika Narodne Skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića za protekle dane u Srpskoj.

-Ne damo da nam ponize žrtve, ali ni da nam otmu budućnost. Ujedinjeni i odlučni, posvećeni miru ali i napretku i čuvanju svoga naroda i njegovih prava, hrabro pokazujemo spremnost za buduće izazove u teškom vremenu, poručio je Stevandić.