Narodna skupština kao bedem Republike Srpske – pokrenuće zakon o imunitetu i na taj način, zaštititi sve institucije, koje u praksi sprovode usvojene odluke u parlamentu Srpske, rekao je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić za RTRS.

Pojašnjava da se uvođenjem zakona o imunitetu – nikada više, neće moći voditi montirani sudski procesi protiv zvaničnika – kao što se, kako kaže, trenutno sudi predsjedniku Republike Srpske za to što je radeći svoj posao – izvršavao odluke Narodne skupštine Srpske.

Stevandić podsjeća, Zakon o imunitetu, prethodno je ukinuo Pedi Ešdaun, ali nije napisao da ga Srpska ne može ponovo donijeti.

– Ja sam završio prijedlog. Da napravimo zakon o imunitetu i da oni koji provode odluke budu zaštićeni. Da imaju imunitet kao i mi poslanici. Pitam da li je normalno da ja i svi poslanici imamo imunitet, a predsjednik Srpske i direktor Službenog glasnika nemaju. Mi ćemo sada pripremiti zakon o imunitetu i izglasati ga u NSRS. I imaće imunitet i oni koji sprovode odluke. I tako će biti zaštićeni svi, a i predsjednik Milorad Dodik, jer može biti još procesa protiv njega. To smo ranije propustili i to nam je sada “rupa” – rekao je Stevandić.