Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će predstavnici opozicije dobiti pravno obrazloženje na zahtjev da se parlament Srpske izjasni o prijedlogu zakona o organizaciji tržišta vina u BiH, ističući da su “sve promašili, samo su pogodili da izazivaju sukobe”.

https://youtu.be/af2DTAQLy68

“Nemamo mi nikakav problem sa opozicijom. Oni će, izgleda, dobiti pravno obrazloženje na njihov zahtjev. Nisu tražili sjednicu Kolegijuma gdje su svjesno izbjegli da raspravljamo o tome, nego su pravili medijsku pripremu za buduće sukobe i za širenje nekih naših, da kažemo, vlastitih svađa, što je nepotreno”, izjavio je Stevandić novinarima na “Kočićevom zboru”.

On je naveo da sve ono što su naveli iz opozicije nije tačno.

“Ni zakon o vinu nije tačan, on omogućava Republici Srpskoj da u roku od godinu dana taj zakon prihvati ili ne prihvati, a da prije toga pomogne svojim vinarima i to je zakon o tržištu koji je iz spoljno-političkog opsega, dakle plasmana vina u inostranstvo, a zakon o vinarstvu i vinu i dalje je na snazi Republike Srpske i Republika Srpska uređuje proizvodnju vina. Dakle, sve su promašili, samo su pogodili da izazivaju sukobe”, naveo je Stevandić.