Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da Srpska svih 28 godina Dejtonskog sporazuma njeguje vrijednosti koje doprinose očuvanju mira, poručujući da neće odustati od toga jer su istina, pravda i demokratija na njenoj strani.

Mir i sloboda su najveća vrijednost čovječanstva, a to je Dejtonski mirovni sporazum donio u BiH. Republika Srpska je svjesna značaja mira i danas njeguje te vrijednosti – rekao je Stevandić, ističući da u Federaciji BiH to nije slučaj.

On je naglasio da datumi koje Srpska proslavlja šalju poruku mira i tolerancije, za razliku od FBiH koja je čak i antifašistima ukinula imena ulica.

Stevandić je rekao da se Republika Srpska svih ovih godina, u borbi sa OHR-om, izborila da zadrži određenu vrstu autonomije.

Autonomija je pitanje slobode Republike Srpske i nećemo pristati na ucjene – poručio je predsjednik Parlamenta Srpske, ističući da niko u BiH ne bi trebalo da prihvati ucjene i nametanja samoprozvanih visokih predstavnika.