Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je za RTRS da potvrđivanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića predstavlja atak na mir i Dejtonski sporazum, ali da će Srpska imati adekvaran, pravno definisan odgovor.

Stevandić kaže da je potvrđuje da je riječ o montiranom procesu jer je, kako kaže, optužnica namjerno potvrđena danas pred pokušaj Kristijana Šmita da uđe u neku od institucija u Republici Srpskoj, što će se pokazati kao neuspješno.

To je zajednički desant, napad na institucije Republike Srpske. Republika Srpska se ne boji optužnice, oni treba da se boje naših odgovora. Ovo je atak na mir, Dejtonski sporazum, pokušaj da se nelegalnim odlukama nelegalnog visokog predstavnika proizvedu zakonske posljedice – rekao je Stevandić.

Sud BiH potvrdio je danas optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.