Prije dvije godine, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, obvaio je spisak više od 60 firmi koje se povezuju sa porodicom Dodik.

On je tada gostovao  na Alternativnoj televiziji, koja je u vlasništvu privrednika Slobodana Stankovića, inače kuma Milorada Dodika, te pred sam kraj isčitao imena preko 60 firmi koje su povezane sa porodicom Dodik.

Nekoliko minuta prije kraja razgovora, Draško Stanivuković je s već pripremljenog papira pročitao je sve firme koje se povezuju sa porodicom Dodik, kao i koliko je Prointer, firma Igora Dodika, dobila novca iz budžeta Republike Srpske.

Voditelj ga je pokušao zaustaviti insistirajući na tome da ima još pitanja za njega, no Stanivuković je istakao da će i na njih odgovoriti uz konstataciju: “Ja brzo pričam”.

– Je li vama ovo normalno, upitao je te konstatovao: “Ovo je 60 firmi..

Na spisku su se našle: Kaldera, GP krajina, Grand trade, Red Box media, Eco Group (Vico Zeljković) – Infiniti internacional group, Moja apoteka, Euphoria marketing, DL plakat (bilbordi), ATV televizija i radio, BL – portal, Infiniti ADS, EP mobile, Infinity Energy and ITSS, RK Boska, Delta Planet, Prointer, Igre na sreću EVL, Sirius, Energetika, Austrijska firma lutrija, Marković Invest, FZO, Agrovoće, Global liberti, G and S CO MAX, Agrodestil, Đedova rakija, Agape 1 i 2, FK Borac i FSRS, Povrat podsticaja za mlijeko Imlek (10 mil), Bazeni laktaši, Hotel San, Igokea, Sektor ADS (arhiviranje dokumenata), Alfa, Alfa plus, Alumina, Naša banka, Hotel Bistrica Jahorina, Banja vrućica, Euroekspres, Klinika kostić (50%), Tesla Elekrik laktaši, Niskogradnja, Homologacija vozila i tehnički pregledi, Aeroput (privatni avion), Galeb internešnal, Fruit eco, Green line, Spasen Zeljković (izvor ne zna naziv), Mega IT, RM, Buisness inteligents, Iskra Trade, N City, KBV data.com, Global star, Parking garaže UKC, Lokacija hirurgija i Quantum.

Ovih dana, spisak je ponovo aktuelan, a objavila ga je politička analitičarka Svetlana Cenić i narodi poslanik Nebojša Vukanović.

Zanimljivo je da je čak i redosled firmi isti kao na spisku koji je tih dana medijima dijelio Stanivuković.

Stanivuković je izgradio čak i porodično drvo, sa svim ovim firmama, ali od njega, bar za sada, odustao. Kada će ga postaviti još se ne zna.

Cenićka tvrdi da su spisak objavile SAD, dok Vukanović najavljuje da će o tome uskoro pisati, ali nije poznato šta, s obzirom na to da je ova tema sa imenima svih firmi već bila predmet svih medija, a Stanivuković je zaradio i brojne tužbe.