Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da će zaustaviti izmjenu regulacionog plana koji se odnosi na lokalitet tzv. „Kupusište“.

-Svi regulacioni planovi se mijenjaju na način da se inicijativa usvoji na Skupštini Grada. Onda nakon usvajanja slijedi izbor projektanske kuće koja crta plan, a zatim se plan upućuje na javni uvid. Konkretno, za ovaj plan za dio „Kupusišta“, koji je na javnom uvidu, čuo sam određene priče i sve ono što nije dobro za Grad ja ću to zaustaviti. Zbog određenih spekulacija izrada regulacionog plana biće zaustavljena, ali javnost treba da zna da to radi projektanska kuća i da je uvid u toku – precizirao je gradonačelnik.

Ističe da „nema potrebe za bilo kakvim političkim lešinarenjem i dizanjem na bilo kakav nivo“.

-Dovoljno volimo ovaj grad i dovoljno radimo u njegovom interesu. Ako neko ne vjeruje u naše buduće namjere ima pravo na to, ali može da vjeruje u do sada urađeno a to govori da smo se uspjeli izboriti za park umjesto četrnaestospratnice kod kina „Kozara“ – poručio je gradonačelnik ističući da je ova administracija odlučna po pitanju gradnje novih parkova u našem gradu nakon više decenija.

Takođe, kako je kazao – javnost treba da zna da planirane izmjene regulacionog plana na lokalitetu „Kupusišta“ predviđaju veću površinu za park nego što je to sadašnjim planom predviđeno.