Ovo je najveći izazov za mene kao gradonačelnika, jer hoće da nam oduzmu pola grada, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, povodom deložacije parkinga kod Stare autobuske stanice, koji je prema presudi Ustavnog suda BiH pripao preduzeću “Autoprevoz”.

https://youtu.be/8NAJI3Nm7Sg

– Hoće da nas deložiraju sa ovog parkinga, a poslije i iz Vidovdanske ulice. Danas se sprovode kriminalne presude u korist tajkuna – ističe Stanivuković i dodaje da će se boriti do kraja.

Povodom toga, pozvao je večeras sve građane Banjaluke da dođu na ovaj parking u 19 časova na proteste, a okupljenima je poručio da će ih čekati u vatrogasnom kamionu za čiji je volan sjeo.

– Ovo je rađeno kada sam ja bio u kolicima, ali sam sada na nogama i ja ću se boriti, ja se neću pomjeriti. Večeras u 19 časova idemo ispred Muzeja. Odustajte od ovog, ja se povući neću. Razgovaraću, ali pod našim uslovima, a ne njihovim – poručio je Stanivuković te pozvao građane da na tom prostoru parkiraju besplatno.Iz “Autoprevoza” su rekli da za ovaj prostor traže naknadu od 12 miliona KM, na šta je Stanivuković odgovorio da to ne vrijedi toliko.