Kako ću biti srećan kad krenemo otvarati sportsku gimnaziju,  kada vidim koliko su SNSD i Narodni front sinhronizovano protiv toga.

Ovim riječima gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odgovor je na pitanje odbornika SNSD-a Dragoslava Topića o tome da li je imovina Sokolskog doma upisana na Grad.

Stanivuković je pojasnio da je sud presudio da su prostorije Sokolskog doma vlasništvo Grada, ali da se čeka da se sve to upiše i da je u pitanju tehnička stvar.

– Sud je presudio pravosnažno da je jedini naljednik od Partizanskog društva Grad Banjaluka jer im je taj prostor ranije dat na korištenje. Onda smo mi rekli da dok traju te procedure da obezbjedimo sredstva i budemo spremni za sporstku gimnaziju. To je čisto tehnička stvar – reko je Stanivuković.

On ističe i da su mu ljudi iz Sokolskog doma rekli da je prethodna gradska administracija na mjestu gdje je sada novo sportsko igralište htjeli upisati zgrade.

– Sačuvaćemo tu zgradu od propasti i napravićemo je boljom za budućnost. Mi smo tamo napravili najljepše terene uz pomoć Srbije, što nekima nije drago – rekao je Stanivuković.

Topić je nakon Stanivukovićevog izlaganja pozvao banke da obustave kredit za sportsku gimnaziju jer, kako kaže, Sokolski dom još uvijek nije upisano u vlasništvo Grada.