Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa rukovodstvom Skupštine i šefovima klubova odbornika u Skupštini grada Banje Luke u vezi sa daljim koracima u slučaju „Autoprevoz“.

-Kroz ove presude iz ruku Grada Banje Luke oduzima se pola centra grada, odnosno ostajemo bez pola Vidovdanske ulice, parking prostora, te zemljišta na kojem se nalazi Spomenik 12 beba i Muzej savremene umjetnosti, što je presedan u svijetu. U svemu tome „Autoprevoz“ pokušava da se pokaže kao veći igrač od Grada što je nedopustivo  – poručio je gradonačelnik, te istakao da zbog toga neće odustati od ove borbe.

Kako je kazao, tokom današnjeg sastanka upoznao je prisutne sa problematikom ovog slučaja i pozvao ih da se pridruže u ovoj borbi, koja, prema njegovom mišljenju, prevazilazi lokalni nivo.

-Prostor parkinga je vrijedno atraktivno zemljište, te je njegovo otimanje samo početak, jer nakon toga će na isti način uzeti i Vidovdansku ulicu, a potom i zemljište na kojem se nalazi Spomenik 12 beba i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske. Zato je važno postaviti bedeme na vrijeme. Pozivam sve odbornike u Skupštini grada Banje Luke ali i predstavnike republičkih institucija da stanu u odbranu gradske imovine  – istakao je gradonačelnik.

Kao jedan od koraka koje je predložio gradonačalenik je da se što prije zakaže vanredna sjednica, na kojoj bi se izmijenio regulacioni plan za lokaciju parkinga.

Namjeru „Autoprevoza“ da prostor parkinga ustupi investitoru za izgradnju stambeno-poslovnih objekata možemo zaustaviti tako što ćemo izmijeniti regulacioni plan i tako spriječiti gradnju. To je jedan od načina na koji Grad Banja Luka može da odgovori na ovo što nam otimaju ono što je naše ali i da im pokažemo da je opšti interes iznad svakog pojedinca i investitora – istakao je on.

Gradonačelnik je dodao da će sa predstavnicima političkih partija koje djeluju u Skupštini Grada održati još jedan sastanak već krajem sedmice, a kako je naveo dio odbornika je izrazio spremnost za ovaj vid borbe, dok dio njih mora obaviti konsultacije.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i objava odluka u Službenom glasniku, jer kako je kazao gradonačelnik odluke koje su usvojene na posljednjoj sjednici još uvijek nisu objavljene u Službenom glasniku.

Istakao je da prema Zakonu o upravi i loklanoj samoupravi Republike Srpske u ovakviim slučajevima odluke se mogu objaviti i u Službenom glasniku Republike Srpske, te najavio da će pokrenuti i tu proceduru.