Od ponedjeljka krećemo sa peticijom za smjenu Ljube Ninkovića. Pozivam sve građane da dođu u 12 časova u njegovu kancelariju, gdje će biti postavljena njegova slika, sješće za njegov sto i potpisati peticiju.

Rekao je ovo na konferenciji za novinare gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, najavljujući tako pokretanje postupka za smjenu predsjednika Skupštine grada Ljube Ninkovića. Kao razloge, gradonačelnik je naveo to što redovna sjednica nije održana četiri mjeseca, te dodao da je odlagao koliko je zakonski mogao isplatu njegove plate.

– Za potpisivanje peticije biće postavljeni i štandovi u mnogobrojnim mjesnim zajednicama – kazao je Stanivuković.

Dodao je da se Banjaluka nalazi u najvećoj fazi opstrukcije, te da 124 dana nisu potpisana dokumenta.

– Nisam mogao da zamislim da će na ovu funkciju doći veći neradnik. Zahtjev za novi pečat Skupštine grada u potpunosti nije podnesen jer je Ninković isti poslao mejlom Ministarstvu lokalne uprave i samouprave RS što ga čini nepotpunim. Na pečat, koji je početkom jula proglašen nevažećim, čekaju najvažnije odluke koje su usvojene na redovnoj sjednici, a sa kojima bi grad bio odblokiran – rekao je Stanivuković.

Dodaje da su usvojili odluke o rješavanju pitanja “Akvane”, besplatne građevinske dozvole, te da sve to čeka potpis i pečat.

– U četvrtak u devet, pozivam sve šefove klubova i odbornike da dogovorimo sjednicu – naveo je on.