Gradska administracija aktivno radi na projektu izgradnje Centralnog spomen-obilježja, a tim povodom gradonačelnik Draško Stanivuković održao je i radni sastanak sa predstavnicima svih boračkih organizacija i Republičkim centrom za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Osim obilaska radova, koji se odvijaju predviđenom dinamikom, tokom sastanka je dogovoren niz koraka s ciljem da se uspješno završi jedan od najznačajnijih projekata koji se sprovodi u našem gradu.

– Danonoćno radimo na izgradnji Centralnog spomen-obilježja koji pored samih građevinskih radova obuhvata i niz složenih zadataka. Na sastanku sa predstavnicima svih boračkih organizacija i Republičkim centrom za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica formirali smo odbor koji će se baviti najpreciznijim mogućim spiskom svih imena poginulih boraca koja će zlatnim slovima biti uklesana na ovom najznačajnijem monumentu – poručio je gradonačelnik, koji je zajedno sa ovom grupom i obišao radove.

Kako je kazao, tokom sastanka je bilo i riječi i o osnivanju “Muzeja stvaranja Republike Srpske” koji će se nalaziti u sklopu spomen-kompleksa.

– Biće ovo posao za sva buduća pokoljenja, za koji smo imali hrabrosti da počnemo i u narednom periodu uspješno i završimo – zaključio je Stanivuković.