Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da Gradska uprava, te Gradsko groblje Banjaluka stoje na raspolaganju roditeljima male Sare.

Kako je izjavio Stanivuković sve dokumente i sve papire do kojih mogu doći, i koje postoje u evidenciji staviće ovog trena na maksimalno raspolaganje.

– Razgovarao sam sa svojim savjetnicima iz različitih oblasti da kontaktiraju porodicu i da sve što se očekuje od nas, i više od toga, biće maksimalno dostupno – dodao je gradonačelnik.

Poručio je da Grad u ovom slučaju pristupa veoma oprezno.

– Mi smo obazrivi prema toj priči kako ne bi neko govorio da se politički pristupa prema toj temi. To je jedna važna tema, koja otvara mnoge teme i mnoga pitanja, zato je važno da se tu postavimo društveno odgovorno – naveo je Stanivuković.

Što se tiče Gradskog groblja Banjaluka, dodao je, tamo postoje i druge stvari na koje se dodatno sumnja.

– Mi se već bavimo time, ali podatke koje imamo daćemo. Naravno da Groblje treba da vodi evidenciju o svemu onome što je u nadležnosti samog preduzeća. Posegnućemo za dokumentacijom. Ono što je do nas, javnosti i porodici će biti dostupne – istakao je Stanivuković.

Na pitanje da li je gledao film “Gdje je Sara?”, kaže:

– Pogledao sam. Stvari mi djeluju nadrealno, ne može čovjek pomisliti da to može biti tako. Ali vidimo šta se dešava kod nas i da može i ovdje da se desi tako nešto. Rano je da iznosim bilo kakve tvrdnje čvrstog stava, ali mogu i želim da budem podrška i da na kraju tu priču otkrijemo – izjavio je Stanivuković.

Priznao je da su ga Sarini roditelji kontaktirali prije nego što je film objavljen.

– Nezavidna je pozicija, nisam tužilac. Predlažem da se MUP bavi ovim temama, a ne spekulacijama. Bićemo u kontaktu sa porodicom, bićemo otvoreni za medije čim budemo imali nekih informacija – poručio je gradonačelnik Banjaluke, prenose Nezavisne novine.