Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je konsultacije sa šefovima klubova odbornika u Skupštini grada u vezi sa zakazivanjem sjednice gradskog parlamenta.

-Ni nakon današnjih konsultacija nemamo informacije kada će biti održan Kolegijum, ali ni sjednica Skupštine Grada. Već duži vremenski period od predsjednika Skupštine ne dobijam informacije o održavanju Kolegijuma i sjednice Skupštine Grada. Mene zanima samo kad možemo konačno početi da radimo – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon sastanka.

Kako je kazao, od početka godine bilo je dosta pauza skupštinskih zasjedanja, što, prema njegovim riječima, šteti funkcionisanju Grada.

-Od sedam mjeseci tekuće godine, Skupština je pauzirala pet. Skupština je imala januarsku, pa martovsku, aprilsku, majsku i julsku pauzu – pet od sedam mjeseci je bila pauza, te smatram da ne možemo imati pauzu i u avgustu, zbog čega smo danas pokušali da dogovorimo neki termin – ističe Stanivuković.

Napomenuo je da su se odbornici usaglasili da sjednica Kolegijuma bude održana najkasnije do 9. avgusta, a skupštinsko zasjedanje do kraja ovog mjeseca.

– Rečeno je da će mi do kraja ove sedmice biti dostavljene informacije o terminima sjednica, kao i o ovjeravanju i objavljivanju odluka sa prethodne sjednice u Službenom glasniku i ja ću taj rok sačekati – rekao je gradonačelnik.

Rekao je takođe da mu je zatraženo da se predsjedniku Skupštine Grada vrate prostorije, istakavši da nema problem s tim da prostorije budu vraćene ukoliko će Skupština početi da radi.