Nastavljena je podjela kartica za besplatan javni prevoz za penzionere i lica starija od 65 godina, a danas je ovaj vid podrške ostvarilo još 800 naših sugrađana.

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, podjela kartica odvija se sjajnom dinamikom.

– Do sada smo uručili više od 5.000 kartica, dok je zaprimljeno oko 20.000 zahtjeva za besplatan prevoz – rekao je Stanivuković.

On je podsjetio da kroz ovaj vid podrške penzioneri ostvaraju značajnu uštedu na godišnjem nivou, kao i na to da karte važe tokom cijelog dana za cijelo područje grada Banje Luke.

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić-Banjac istakla je da besplatan prevoz za penzionere nije samo finansijska podrška ovoj grupi naših sugrađana, već način da se zahvalimo i odužimo našim penzionerima.

– Kada se uzmu u obzir sve mjere koje smo predlagali i do sada uspjeli da realizujemo, evidentno je da se budžetom raspolaže domaćinski i da su sva sredstva vraćena građanima – istakla je savjetnica gradonačelnika.

Jedna od penzionerki, kojoj je danas uručena kartica za prevoz, Bosa Mijić rekla je da ovaj vid podrške mnogo znači penzionerima.

– Penzije su male, te nam karte za besplatan prevoz zaista mnogo znače. Ovaj potez gradonačelnika zaista treba poštovati i cijeniti – kazala je Mijićeva.