Nije bilo lako i jednostavno, ali Srbija izgleda drugačije ne umije. Ono što je najvažnije, Orlovi su savaldali Crnu Goru u osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 3:1 i stigli nadomak plasmana na toliko željeno takmičenje poslije 24 pauze.

Taman što se počela uvlačiti nervoza zbog pošto je već debelo u posljednjoj trećini meča na semaforu stajalo nepovoljnih 1:1, fudbaleri Srbije uspjeli su da ostanu mirni i dođu do cilja. Drugim golom na meču Aleksandar Mitrović je donio toliko željeno vođstvo, a nepuna četiri minuta kasnije Dušan Tadić potvrdio da je Orlovima mjesto na kontinentalnoj smotri.

Kockao se Dragan Stojković po ko zna koji put u svom mandatu sa startnom postavom i nije bio u pravu, ali na sreću večeras nije kažnjen. Ostavio je na klupi Sergeja Milinkovića Savića i Filipa Kostića, momke koji su od 46. minuta donijeli preokret i pokrenuli stvari sa mrtva tačke.

Činilo se da će Srbija lakše izaći na kraj sa komšijama kada je Mitrović u 9. minutu majstorskim golom savladao golmana banjalučkog Borca Milana Mijatovića. Domaći su i poslije toga kontrolisali stvari na terenu, stativu je pogodio Andrija Živković, ali su ponovo upali u zamku. Filip Mladenović je napravio kiks, a Adam Marušić uposlio Stevana Jovetića koji je podsjetio na stare dane i matirao Vanju Milinković-Savića.

Piksi je reagovao već na poluvremenu i sve karte bacio u napad. Večeras se to isplatilo. SMS je odigrao sjajan meč, Kostić donio ono što je nedostajalo u prvom dijelu, a Mitrović i Tadić radili ono što najbolje znaju.

Večeras je to bilo dovoljno i sada je Srbija na korak od toliko čekanog plasmana na završnicu.