Ubijena Danka Ilić bila je žrtva saobraćajne nesreće, a zatim i brutalnog ubistva, kada ju je vozač koji ju je udario zadavio kako bi mogao da se otarasi njenog tijela.

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka, piše Blic.

– Dana 4. aprila 2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26. marta 2024. godine lišili života dijete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično djelo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ u vezi čl.33 KZ- saopštilo je tužilaštvo.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mjere na pribavljanju i obezbjeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično djelo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Ubice Danke Ilić očekuje suđenje, a prijeti im doživotna robija.

Vijest da je Danka Ilić ubijena potvrdio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, više o tome u posebnoj vijesti.

Tragovi krvi pronađeni su na automobilu, o tome u našoj odvojenoj vijesti.

Dankinog oca i majku odvezla Hitna pomoć.

Podsjetimo, Srbija je učinila jedan važan korak još 2019. godine.

U Srbiji se od tada primjenjuju odredbe Krivičnog zakona prema kojima će osobe koje ubiju dijete biti osuđene na doživotnu robiju, prenosi RTS.

Inicijativu za izmjene zakona podnio Igor Jurić, čija je maloljetna ćerka Tijana ubijena.