Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak, predsjednica Foruma žena SPS Jelena Rodić i predsjednica Foruma žena SPS Banjaluka Maja Vekić posjetili su danas Savez žena oboljelih od raka dojke “Iskra”.

“Savez žena oboljelih od raka dojke ‘Iskra’ godinama se bori za smanjenje smrtnosti od karcinoma dojke. Promovišući preventivne preglede i organizujući edukacije ove hrabre žene su spasile mnogo života. SPS će uvijek podržavati rad ovog udruženja građana, jer zdravlje, humanost i briga o bližnjima svima nama treba da budu na prvom mjestu. Danas smo sa predstavnicima udruženja razgovarali o njihovim planovima i aktivnostima u narednom periodu. Uvijek ćemo biti uz ove hrabre žene”, izjavio je Goran Selak, lider SPS-a, nakon sastanka.

Iz Saveza žena “Iskra” zahvalili su se predsjedniku SPS-a Goranu Selaku, koji u kontinuitetu prati i pomaže rad ovog udruženja.

Predstavnice Foruma žena SPS-a će zajedno sa članicama Saveza žena “Iskra” učestvovati u humanitarnoj akciji “Trka za život”, koja će se održati u Sarajevu 1. oktobra tekuće godine. Cilj ove akcije je prikupljanje sredstava za mamografske preglede i pakete pomoći operisanim ženama.

Savez žena oboljelih od raka dojke “Iskra” pruža podršku ženama, bavi se edukacijom i prevencijom bolesti, organizuje predavanja o raku dojke i pruža pomoć oboljelim u ostvarivanju prava.