Misteriozna smrt Voramet Ben Taote (16), koji ima dvostruko državljanstvo Velike Britanije i Tajlanda je razjašnjena, a osumnjičeni za ubistvo je priveden.

Po svemu sudeći, tinejdžer, koji je pronađen sa stravičnim ranama na tijelu i glavi, stradao je užasnom smrću zbog spora oko droge. Za ubistvo je optužen Čaivat Bunkarin (44) pošto je navodno priznao zločin, rekavši policiji da ga je pretukao drvetom tokom svađe oko narkotika.

Unakaženo tijelo mladića je pronađeno u šumi distrikta Ban Tan u nedjelju ujutro. Tajlandska policija je tada saopštila da vjeruje da je tinejdžer ubijen udarcima tupim predmetom u glavu i lice.

Lokalni mediji su prenijeli da je njegovo tijelo našao čistač koji je u to vrijeme radio u tom području. Policija je kasnije pronašla njegove stvari, uključujući punjač za telefon, ličnu kartu i bankovnu karticu, ali njegovog telefona i gotovine nije bilo, što je dovelo do spekulacija da je tinejdžer opljačkan.

Osumnjičeni Čaivat Bunkarin, za koga je policija rekla da je nedavno pušten iz zatvora zbog seksualnih zločina, navodno je priznao da je namamio Bena u šumu i da ga je napao u znak osvete za neuspješan posao sa drogom, prenosi “Kurir”.