Slučaj pedofilije u vrtiću u Odžacima dobija užasavajuće razmjere zato što je, kako se nezvanično saznaje protiv osumnjičenog vaspitača I. O. podnijeto više od deset prijava roditelja koji sumnjaju da im je on zlostavljao i polno uznemiravao djecu. Vaspitač je, prema nezvaničnim informacijama uhapšen jutros.

Jedan četvorogodišnjak je rekao roditeljima da mu je vaspitač slikao polni organ. Informaciju su uzeli sa rezervom, ali su je morali provjeriti. Iz policije su ih poslali kod dečijeg psihologa koji je potvrdio da dijete ne izmišlja. Nakon toga je uslijedilo hapšenje pedofila, ali je do jutra već pušten iz nekog razloga. Međutim, nakon par sati ponovo je priveden i određen mu je pritvor od 30 dana – priča za Blic izvor upoznat sa detaljima incidenta.

Dodaje da je vještačenjem telefona osumnjičenog pronađena veća količina pedofilskih fotografija te da se u međuvremenu broj prijava roditelja popeo na preko 10 sa sve jezivijim detaljima da je osumnjičeni vaspitač njihovu djecu “dirao dok vrše malu i veliku nuždu i govorio im kako je to njihova mala tajna”.

Protiv pomenutog vaspitača iz predškolske ustanove podnijeta je prijava i o čitavom slučaju obavješteno je nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Somboru.

Roditelji najavili protest

Na vajber grupama roditelja čija djeca pohađaju vrtić u kome radi osumnjičeni vaspitač počele su da kruže razne optužbe na njegov račun.

– Kaže žena da je slikao djecu golu i da je svašta sa njima radio kad ostane sam, jedini vaspitač u učionici. I uvijek im je govorio da je to njihova tajna. Na svu sreću sa mojom djecom je možda bio 1-2 puta ove godine ali je nažalost sve to radio djeci sa kojom je proveo cijelu godinu – samo je jedan od užasavajućih komentara na vajber grupama roditelja čija djeca pohađaju vrtić u kome radi osumnjičeni.

Tim povodom, zabrinuti roditelji najavili su svojevrsni protest ispred predškolske ustanove “Poletarac” za sutra u 8 časova.