Plaketu grada, udlučila je Skupština Grada Prijedor, dobiće prijedorski Dom zdravlja zbog, kako je obrazloženo, izuzetnih rezultata u oblasti poslovanja, uvažen od relevantnih institucija i stručne javnosti i godinama unazad prepoznatljiv kao jedna od finansijski najstabilnijih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Pored Doma zdravlja, kandidati za ovu nagradu bili su Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”, LJubiša Aramanda, Nebojša Aleksić, Radioamaterski klub “Kozara”, Zdravka Karlica i Stanko Vujković.
Povelju počasnog građanina ponijeće grčki ambasador u BiH Dimitrios Papandreu za značajan doprinos u širenju ugleda grada Prijedora, a protivkandidat bio je Radovan Đaković.

Nagradu grada dobiće Ljubiša Aramanda, posthumno, za svestranost, predanost i doprinos razvoju mnogih oblasti društvenog života, a za ovo priznanje prijavljeni su i Slobodan Brdar, Crveni krst, Ernest Badnjević, Jovan Novaković i Planinarsko društvo “Klekovača”.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas rekonstrukciju Ulice Muharema Suljanovića za šta će biti potrebno oko milion maraka.

Javor je rekao da je odluka donesena na osnovu zahtjeva građana i procjena struke, prvenstveno sa aspekta bezbjednosti u saobraćaju, budući da je to ulica u užem jezgru grada gdje je frekventan saobraćaj i nedovoljno trotoara, a u blizini su i škola i šetalište.
On je naveo da će se Grad obratiti bankama, a potom raspisati tender i krenuti sa radovima.

-Nadam se da će to sve biti gotovo u ovoj godini, rekao je Javor novinarima u pauzi sjednice Skupštine grada na kojoj je izmijenjena odluka o kreditu, čime je omogućeno finansiranje ovog projekta.

Načelnik Odjeljenja za finansije Maja Kunić podsjetila je da se krajem 2021. godine grad zadužio za 20 miliona maraka za refinansiranje postojećih kredita i za projekte vrijedne 7,4 miliona maraka, od čega je do sada utrošeno 2,8 miliona maraka na 18 projekata.

Ona je navela da su među njima hladnjača u Omarskoj, vodovod u Donjim Garevcima, rekonstrukcija Ulice majora Milana Tepića, infrastruktura industrijske zone u Aerodromskom naselju, izgradnja stadiona u Gomjenici, uređenje eksterijera oko boračkih zgrada na Pećanima, asfaltirnje puta u naselju Janjića pumpa.

Preostalo je 4,6 miliona maraka raspoloživih za projekte i Skupština je usvojila odluku o raspodjeli tih namjenskih sredstava, dodala je Kunićeva.

Odbornici su danas usvojili i akt prostornog uređenja i izvještaje o radu Pravobranilaštva, Doma zdravlja i Turističke organizacije, kao i odluku o bezbjednosti saobraćaja, programe korištenja prihoda ostvarenih po osnovu vodnih i naknada za korištenje šuma i šumskog zemljišta, plan redovnog održavanja, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica i nacrt odluke o komunalnoj naknadi.

Odbornici su prihvatili izvještaj o realizaciji ugovora o pružanju javnih vodnih usluga, informaciju o rezultatima mjerenja zadovoljstva građana javnim uslugama i odluke o osnivanju dviju novih poslovnih jedinica Gradske apoteke, i to u Kozarcu i u Potkozarju.