Zamjenik načelnika opštine Stanari Miloš Garić (26) uhapšen je zato što je pijan automobilom udario dva maloljetna brata i zatim pobjegao sa lica mjesta, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Naš sagovornik pojašnjava da opština Stanari ne pamti ovakav skandal i da očekuju što ozbiljniju kaznu za Garića.

– Pijan je automobilom je udario dva brata od 16 i 17 godina  i zatim pobjegao sa lica mjesta i ostavio ih da tako teško povrijeđeni leže na putu. Čuo sam da su im polomljene lobanje, vilične kosti i da imaju druge teške povrede. Jednom je i život ugrožen – rekao je izvor Srpskainfo.

Garić je inače i član stranke SDS.

U PU Doboj su potvrdili,  da su uhapsili M.G. sa područja opštine Stanari, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „Nepružanje pomoći“.

– Na magistralom putu u mjestu Pločink, grad Doboj, sinoć oko 18.35 časova, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao M.G. koje je upravljao automobilom „opel” i dva maloljetna pješaka. Nakon saobraćajne nesreće M.G. se udaljilo sa lica mjesta – rekli su u PU Doboj.

Dodali da su operativnim radnom na terenu policijski službenici pronašli i uhapsili pomenutog vozača.

– Izvršenim alkotestiranjem vozača M. G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,58 g/kg. U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobile su obje maloljetne osobe koje su upućene na dalje liječenje u Univerzitetsko-klinički centar Repubike Srpske u Banjaluci – istakli su u policiji.

 Uviđaj lica mjesta su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

Protiv navedene osobe Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.