Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izuzimaju dokumentaciju iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u zgradi sjedišta u Banjaluci, a u vezi sa predmetom “Jelena Majstorović”.

Saopšteno je to iz UIO BiH, odakle dodaju da u potpunosti podržavaju rad svih agencija za sprovođenje zakona u BiH, kao i rad pravosudnih institucija, te su na raspolaganju svim tim tijelima u cilju potpune zakonitosti postupanja svakog zaposlenog u UIO.

Dokumentacija se, dodaje se u saopštenju, izuzima po nalogu Suda BiH.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” pisale u aprilu, Jelena Majstorović, šefica Grupe za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalne kancelarije UIO BiH u Banjaluci, koja je hapšena, suspendovana je, te joj je umanjena plata, baš kao i nekolicini njenih radnih kolega obuhvaćenih istom policijskom akcijom.

Majstorovićeva i njene radne kolege uhapšeni su 21. decembra prošle godine, u akciji “Brend 4”, koju su izveli SIPA i Tužilaštvo BiH.

Majstorovićeva je, inače, već duže vrijeme predmet interesovanja medija. Za nju, naime, postoje tvrdnje da je član grupe koja je uzimala novac od vlasnika trgovina. Kako je ranije objavljeno, zbog boje svoje uniforme među vlasnicima trgovina poznati su kao “crnokošuljaši”.