Odbornici Narodnog Fronta Jelene Trivić u Skupštini grada Banjaluka izjasnili su se da neće podržati prijedlog rebalansa budžeta za 2023. godinu.

Odluka odbornice Dijane Ješić, koja je madat dobila zahvaljujući PDP-u, a koji je napustila jednako kao i odbornik Nemanja Kondić, bio je očekivan. Poznavaoci političkih prilika tvrde da bi ona po nalogu šefice Jelene Trivić sutra za sebe tvrdila i da živi u Bagdadu.

Takođe, ono što je tokom skupštinske sjednice posebno došlo do izražaja jeste bliska veza Jelene Trivić i Vlada Đajića koji je, podsjećamo, otišao toliko daleko u borbi za vlastiti interes da je pojedinačno zvao odbornike i prijetio im, dok odbornici Narodnog fronta igraju dvostruku igru.

Kako dobro upućeni izvori tvrde, predsjednica Narodnog fronta izdala je direktivu da se nemilice “blate” odbornici skupštinske većine koji podrže rebalans, a podržavaju svi oni koji su protiv rebalansa. Upravo to bi zapravo značilo da odbornici Narodnog fronta, baš kao i sam Đajić, vlastite interese stavljaju u prvi plan, a na štetu Banjalučana, posebno onih čija egzistencija zavisi upravo od rebalansa budžeta.

Samim tim, ova, pomalo zastrašujuća simbioza upućuje na pitanje dokle su sposobni ići pojedinci kojima su građani ukazali povjerenje, a sve zarad lične koristi.

Predsjednica Narodnog fronta svoje je licemjerje pokazala nebrojeno puta, a ne treba zaboraviti ni priču o opozivu kada je stala na stranu doktora Đajića sve u cilju da se “osveti” Stanivukoviću. Njihova zajednička crta je potpuna nebriga za građane Banjaluke.

Akt o nenapadanju, a sada i međusobnoj bezrezervnoj podršci ugledao je svjetlo dana, a simbioza Đajić – Trivić, sutra bi se vrlo lako mogla okrenuti i protiv Đajićevog stranačkog šefa, gdje će ih ponovo ujediniti mržnja. Trivićkina jer nije predsjednica, Đajićeva jer “neće njemu Dodik govoriti šta da radi”!