Proteklog vikenda, u MTS dvorani u Beogradu, održano je međunarodno takmičenje u plesu. Predstavnici banjalučkog Plesnog kluba BLOK, takmičili su se u disciplini hip-hop, a više od 40 plesača ostvarilo je ukupno šest pobjeda u kategorijama solo, duo, grupa i formacija.

Ovo je zaista veliki uspjeh za cijeli tim, sve naše male i velike plesače, trenere, koreografe, ali i roditelje, koji su najveća podrška i bez kojih ne bismo mogli realizovati ovakav plasman”, izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba BLOK.

Ona je dodala da je konkurencija bila žestoka, te da su na ovom turniru učestvovali plesači iz 14 zemalja.

-Nekoliko hiljada takmičara, veliki je izazov, ali smo bili spremni i vjerovali da treba da pokažemo sve što smo pripremali u posljednjih nekoliko mjeseci. Naši plesači su različitih uzrasta, od djece, juniora, seniora, a najmlađa pobjednica ima tek 6 godina – pojasnila je Jelena i zahvalila se svima koji pružaju podršku Plesnom klubu BLOK.

Već 14.12., banjalučka publika imaće priliku da ih gleda u Zimzobalu, a 16. i 17. decembra, takmiče se u Zagrebu (balerine, latino plesačice, plesni fitnes) i u Banjaluci (hip hop).

-Vjerujemo da ćemo i ovu godinu ispratiti zlatom, te da ćemo dostići taj broj od ukupno 200 pobjeda do sada – zaključila je Stojakovićeva, prenosi Mondo.

Podsjećamo, Plesni klub BLOK Banja Luka, osnovan je 2014. godine, a za kratko vrijeme je postao vodeći plesni centar u regionu, osvojivši zlato na Svjetskom prvenstvu u Italiji, 2018. godine.