Lider Socijalističke partije Srpske Goran Selak predložio je uvođenje svakodnevnog leta na relaciji Banja Luka – Beograd, što bi doprinijelo integraciji stanovništva, ali i dodatno približilo Srpsku svjetskim destinacijama.

“Banja Luka i Beograd, naše dvije prestonice, treba da budu adekvatnije povezane u smislu avio saobraćaja. Na ovoj relaciji trenutno postoje dva leta sedmično, što je nedovoljno. Apelujemo na Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Aerodrom Banja Luka da svjetske destinacije dodatno približe građanima Srpske i to uspostavljanjem svakodnevne avio linije na relaciji Banja Luka – Beograd. Uvođenje dodatnih letova pozitivno će uticati na održavanje i produbljivanje veza našeg naroda, ali će isto tako direktno uticati i na uvećanje ekonomske saradnje i rast privrede Republike Srpske. Povezivanje Banja Luke i Beograda u svakom smislu riječi je od krucijalne važnosti za naš narod i budućnost Srpske i Srbije”, poručio je Selak.

Selak je pozdravio odluku Aerodroma Mostar i kompanije ‘Air Serbia’, koji su najavili uvođenje letova na relaciji Beograd – Mostar tri puta sedmično.

“Let Banja Luka – Beograd mora biti pristupačan svim građanima. Zarad viših nacionalnih ciljeva, cijene karata na ovoj relaciji bi trebale biti formirane po modelu lou kost kompanija, kako bi svako mogao koristiti avio saobraćaj”, jasan je lider SPS-a.