Uoči obilježavanja 28. godišnjice zločinačke akcije “Oluja” i najavljenih sastanaka zvaničnika Srbije i Srpske, Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske – SPS, izjavio je da jedinstvo našeg naroda i sloga nemaju alternativu, te najavio i sastanak rukovodstava SPS-a i Pokreta socijalista iz Srbije.

Zajedničkim obilježavanjem stradanja srpskog naroda iz Krajine, Srbija i Srpska zajedno poručuju da nikada više neće dozvoliti egzodus našeg naroda sa vjekovnih ognjišta. Mi se i danas susrećemo sa ozbiljnim izazovima, koji od nas zahtijevaju iskreno zajedništvo i međusobnu podršku kako bismo sačuvali mir, stabilnost, ustavni položaj Srpske i suverenitet Srbije, kao i naš narod, gđe god da živi, poručuje lider SPS-a.

Delegacije Socijalističke partije Srpske i Pokreta socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin, održaće u petak sastanak u Prijedoru, a zatim prisustvovati obilježavanju stradanja Srba u zloglasnoj akciji “Oluja”.

 Jedinstvo Srpske i Srbije treba da se oslika i na naše građane, udruženja, ali i partije. Mi njegujemo bratske veze sa Pokretom socijalista, dokazujući time da saradnja može i treba da se razvija na svim nivoima – zaključio je Selak.