Delegacije Socijalističke partije Srpske – SPS i Pokreta socijalista, sastale su se danas u Banjoj Luci i razgovarale o aktuelnim političkim temama. Predsjednik SPS-a Goran Selak i potpredsjednik PS-a Bojan Torbica poručili su da srpsko jedinstvo treba njegovati i konstantno unapređivati.

“Socijalistička partija Srpske – SPS i Pokret socijalista svojim primjerom dokazuju da je jedinstvo našeg naroda sa obje strane Drine najvažnija tekovina moderne srpske politike. Danas će dvije delegacije prisustvovati i obilježavanju zločinačke akcije Oluja u Prijedoru, gdje ćemo odati dužnu poštu stradalim sunarodnicima. Srpska i Srbija moraju biti jedinstvene, da nam se stradanja nikada ne bi ponovila”, poručio je lider SPS-a, nakon sastanka sa delegacijom Pokreta socijalista.

SPS i Pokret socijalista su bratske partije nacionalno odgovorne ljevice, koje prema riječima potpredsjednika PS-a Bojana Torbice imaju dužnost da se neprekidno bore za interese srpskog naroda. Osnivač Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, zamrzao je partijsku funkciju po preuzimanju dužnosti direktora BIA.

Delegacije SPS-a i PS-a osudile su najnovije američke sankcije, te zaključile da iste ne donose ništa ni onima koji su uveli sankcije, niti onima koji su sankcionisani. Poručeno je i da se problemi mogu rješavati isključivo dijalogom uz međusobno uvažavanje.

U delegaciji Pokreta socijalista, pored Torbice, su i poslanik Đorđe Komlenski, pokrajinski poslanik Miroslav Rodić, te partijski funkcioneri Vladimir Ilić i Ivan Siler.