Saša Lovrić, dugogodišnji član Glavnog odbora SDS, danas je pristupio Demokratskom savezu (DEMOS), a člansku kartu uručio mu je predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banja Luka, Boran Bosančić.

Bosančić je najavio da će Saša Lovrić na sljedećoj sjednici biti koptiran i postaće punopravni član Gradskog odbora DEMOS Banja Luka, nakon čega će biti izabran za člana Predsjedništva Gradskog odbora.

Moj cilj rada u opoziciji je bio, ne da rušim vlast, već da nešto promijenim na bolje – izjavio je Saša Lovrić i dodao da je napustio SDS zato što njegove ideje, u toj stranci, nisu bile prihvaćene na adekvatan način.
Lovrić je rekao da je prije izvjesnog vremena napustio SDS, a da je DEMOS-u pristupio zbog ljudi koje je prepoznao kao konstruktivne, odgovorne i ljude koji vode umjerenu i relanu politiku.
On je istakao da će, zajedno sa svojim prijateljima i onima sa kojima je doskora bio aktivan u opozicionoj stranci, svoj politički rad i djelovanje ubuduće ostvarivati u okviru DEMOS-a.
Lovrić je dodao da cijeni da će DEMOS, poslije narednih lokalnih izbora, po broju odbornika biti druga ili treća stranka u Gradskoj skupštini Banje Luke.

DEMOS je u septembru ove godine u Gradski odbor primio 60 novih članova, a u decembru ćemo organizovati prijem za novih 30 članova – rekao je predsjednik GO Boran Bosančić i najavio da postoji sve veća zaiteresovanost, posebno mladih, da postanu punopravni članovi DEMOS-a.
Bosančić je istakao da je Gradska organizacija DEMOS-a Banja Luka respektabilna politička organizacija koja nudi konkretna i sprovodiva rješenja i dodao da, poslije narednih lokalnih izbora, u Banjoj Luci neće biti moguće formirati vlast na lokalnom nivou bez DEMOS-a.

DEMOS je otvorena stranka za sve one koji žele da se društveno angažuju u ovoj političkoj opciji – istakao je Bosančić i najavio da će uskoro biti organizovan prijem za nove članove Gradske organizacije DEMOS-a.