Niskotarifna aviokompanija Ryanair više nema u prodaji letove iz Banja Luke za Berlin. Zadnji let je 6. novembra. Linija se operirala 2 puta sedmično.

Kompanija je otkazala i letove za Charleroi (Belgija). Zadnji let je 5. novembra i ova linije se operirala 2 puta sedmično.

Ryanair nema u prodaji ni letove za Nuremberg (Njemačka), koji ima zadnji let 5. novembra I ova se linija operirala 2 puta sedmično.

Putnici su obavješteni o otkazivanjima. Za razliku od Berlina i Nuremberga, Cherleroi će se vratiti sa operacijama 15. marta petkom i nedjeljom.

Ryanair će nastaviti operirati liniju za Gothenburg (2 puta sedmično), Memingen (2 puta), Stockholm ARN (2 puta sedmično) i Beč (2 puta sedmično).

Ryanair je planirao povećati letove oko Nove godine za Beč, Memmingem i Nuremberg, no posljednja linija više nije u prodaji.

Iz Banja Luke Wizz Air je otkazao tri linije. To znači da će LCC (niskotarifne kompanije) ove zime imati 10 letova manje.

I te kako se treba pitati jesu li ova otkazivanja ucjena prije pregovora za produžavanje linija obzirom da ugovori sa Banja Lukom ističu na proljeće, piše avioportal Zamaaero.