Roditelji djece koja idu u privatne vrtiće okupili su se ispred Gradske uprave jer ima subvencije kasne tri mjeseca, te traže izjednačavanje cijena sa javnim vrtićima.

Jedan od nezadovoljnih roditelja Ðorđe Konjević rekao je da su njihova djeca diskriminisana od strane gradskih vlasti.

-Zašto izmišljaju povećanja ili izjednačavanja kad tih sredstava u budžetu za nas nema, dok za rušenje i obnavljanje grada ima – rekao je Konjević.
Dodao je da je nadležnost gradske administracije bila da dostave nacrt rebalansa, te da se ni na današnjoj sjednici neće naći rješenje problema.
-Milion i 400 hiljada, koliko je predviđeno budžetom, nije dovoljno za djecu. Ostali su nam dužni tri mjeseca za prethodnu godinu, a kako stvari stoje, ostaće i tri u ovog godini – istakao je Konjević.
Samim tim što neće biti rasprave o rebalansu, rekao je Konjević, pitanje hoće biti iduće sjednice, idu ljetni raspusti, odmori.
-Ne vidim da će biti neki rezultat za vrijeme ove gradske administracije. Ukoliko neće izaći danas pred nas neko iz Gradske uprave, u idućem mandatu ćemo se bolje organizovati – dodao je on.
Svi roditelji koji se nisi danas pojavili, neka se pitaju da li je ovo u redu jer se roditelji neki nisu udostojili da izađu danas na proteste, nisu se izborili za svoju djecu..

Pred roditelje su izašli gradonačelnik Draško Stanivuković i gradski menadžer Bojan Kresojević kojima su nezadovoljni roditelji predstavili svoje probleme i zahtjevali izjednačavanje cijena.

Jedna od majki rekla je da nisu oni krivi što njihova djeca idu u privatne vrtiće. – “Primorani smo da naša djeca idu u privatne vrtiće, jer u državnim nema mjesta i duge su liste čekanja” – kazala je nezadovoljna majka i dodala da od grada očekuju punu podršku.

Stanivuković je odgovorio da gradu nedostaje mnogo vrtića, ali da, iako je gradonačelnik, nije sve na njemu. – “Razumijem vas, želim da pričamo kao ljudi, bez da mi se dobacuje i koluta očima. Morate znati razliku između toga da se nešto jednom izgradi, a kada se za nešto da pravo koje se iz godine u godinu mora mijenjati, moramo biti razumni” – kazao je Stanivuković.