Nakon što su u junu počeli usluživati goste u Derventi, roboti će od sada to činiti i u još jednom gradu.

Naime, nakon restorana „Kort Caffe“ koji se nalazi u sklopu marketa Hiper Kort u Derventi roboti konobari uvedeni su i u Kort kafe restoran u Trebinju.

– Nakon što se pokazalo da su odlične kolege i da su od velike pomoći našem osoblju u Derventi odlučili smo se za uvođenje još dva robota konobara i u Kort kafe restoran u Trebinju! – rečeno je iz kompanie Fructa Trade u okviru koje posluju Kort marketi.

Navode kako roboti imaju mogućnost komunikacije i interakcije sa gostima.

– Nakon što usluže gosta zahvale se, ukoliko ga dodirnete po glavi odgovoriće vam nešo, čak se i nasmiješiti. Posebno su zanimljivi našim najmlađim i nama najdražim gostima i velika su atrakcija! Ukoliko želite da uživate u vrhunskim jelima, ugodnoj atmosferi i prijatnoj i nesvakidašnjoj usluzi svakako posjetite Kort restoran u Trebinju na adresi Vojvode Stepe Stepanovica, kod autobuske stanice, na spratu tržnog centra Hiper Kort Trebinje!- kazali su iz Fructa Tradea.

Ranije je rečeno da roboti imaju četiri nivoa za posluživanje, što uveliko povećava produktivnost i brzinu usluge u restoranu. Ovi roboti olakšavaju posao osoblju restorana tako što gostima donose narudžbe, ali i odnose prljavo posuđe.