Nakon što je prošle godine Banja Luka u Parku „Mladen Stojanović“ dobila najveće i najmodernije dječije igralište u regionu, i ove godine biće izdvojena značajna sredstava kako bi najmlađi sugrađani dobili nova, bezbjedna mjesta za igru.

U skoro svakom dijelu Banje Luke mališani će dobiti ili novo ili obovljeno postojeće dječije igralište.

Tako će na radost najmlađih i njihovih roditelja, u ovoj 2024. godini biti sagrađena nova dječija igrališta u Rosuljama (u Ulici Jaroslava Pleticija), u naselju Česma, na Petrićevcu, na Paprikovcu, u naselju Starčevica, u Delibašinom Selu i u Zalužanima.

Gradiće se i u prigradskom odnosno na seoskom području, i to u: Motikama, Kolima i Karanovcu (Novoseliji).

Ove godine fokus je i na rekonstrukciji i proširenju postojećih igrališta u onim naseljama gdje su igrališta dotrajala. Tako je u planu rekonstrukcija igrališta u ulicama Carice Milice i Srđe Zlopogleđe, u naselju Lorka, Terasa Ševčenka, Voždovačka, kao i rekonstrukciju igrališta na Starčevici tzv. „Marakana“.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove podsjećaju da je u proteklom periodu Banja Luka dobila više dječijih igrališta, kako u gradskim tako i u prigradskim i seoskim naseljima. Osim što je u našem gradu izgrađeno i najveće dječije igralište u Parku „Mladen Stojanović“ koje se prostire na površini od 1.500 kvadratnih metara, na ovoj lokaciji obnovljeno je i postojeće igralište koje je obogaćeno dodatnim sadržajima za igru i zajedno sa novim igralištem čini jednu cjelinu.

Ističu da su nova dječija igrališta izgrađena i u naseljima: Kočićev vijenac, Bulevar, Kuljani, Trla, Obilićevo, Drakulić, Centar, Petrićevac, Šargovac, Dragočaj, Starčevica, Racune, Ramići, Mišin Han i Bronzani Majdan.