Banja Luka je proteklog vikenda bila u znaku naših najmlađih sugrađana, njihovog smijeha, dobre zabave, ali i takmičenja u okviru najvećeg sportskog karavana „Kasperijada“, koji organizuje škola sporta „Kasper“.

Ovo je jedan od najljepših događaja, koji je u Parku „Mladen Stojanović“ okupio rekordan broj mališana i njihovih roditelja.

-“Kasperijada” koja je iza nas, prevazišla je i naša očekivanja po broju učesnika i posjetilaca. Drago nam je da smo skrenuli pažnju javnosti na važnost bavljenja sportom kod djece predškolskog i školskog uzrasta, te potrebu za ovakvom vrstom događaja koja okuplja cijele familije. Naša želja je da svaki put pomjeramo granice, nadamo se da nas pratite i naredni put u tome – poručili su organizatori.

Ovaj događaj je kao i prethodnih godina organizovan u sklopu manifestacije “Banjalučko proljeće”.

Ove godine, ovaj veliki sportski karavan organizovan je pod sloganom “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”, te je na platou ispred sportske arene u Parku „Mladen Stojanović“ kompletnom dužinom šetališta instalirana najsavremenija sportska oprema, gdje su učesnici izvodili sportske animacije i takmičenja.

Ovom manifestacijom organizatori žele ukazati na vrijednost sporta u razvoju djece predškolskog i školskog uzrasta i na važnost porodičnih vrijednosti i zajedničkih provedenih momenata.

Grad Banja Luka podržao je ovaj događaja.