Banjalučka policija rasvijetlila je razbojništvo i uhapsila Jasmina Ilijića (32) i Nebojšu J. (25).

Osumnjičeni se terete da su napali i pretukli sugrađanina, te mu oteli 700 maraka.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je razbojništvo prijavljeno 3. jula ove godine, oko 3 časa ujutro, a osumnjičeni dvojac identifikovan je dva dana kasnije.

– Nadležnoj policijskoj stanici, 3. jula 2024. godine oko 3 časa, oštećeno lice je prijavilo, da su ga neposredno prije prijave, na parking prostoru u Banjaluci fizički napala dva nepoznata muška lica i iz novčanika otuđila novac u iznosu od 700 KM, te da je zadobilo tjelesne povrede. Oštećenom licu je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske- saopšteno je iz PU Banjaluka.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompetiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica N.J. i J.I. biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Uhapšeni Jasmin Ilijić osuđen je 2015. godine na sedam godina zatvora zbog ubistva poznanika Mustafe Likića iz Sanskog Mosta. Prema presudi Ilijić je nakons vađe izudarao Likića koji je izgubio svijest, a zatim ga je bacio u Vrbas.