Pozivam odbornike skupštinske većine u Banjaluci da se danas provozaju autobusima javnog prevoza u Gradu i razgovaraju sa građanima o njihovom potezu da ne prihvate odluku o subvencionisanju gradskog i prigradskog prevoza, poručio je Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka.

On kaže da bi bilo dobro da oni od penzionera, đaka i socijalno ugroženog stanovništva čuju šta  misle o tome što zahvaljujući odbornicima skupštinske većine u Banjaluci, ponovo moraju plaćati punu cijenu gradskog prevoza.

Raljić poručuje da politička prepucavanja koja za posljedicu imaju kažnjavanje građana zaslužuju osudu svake vrste.

„Opstrukcija subvencionisanja gradskog prevoza je još jednom pokazala potpuno odsustvo osjećaja za običnog čovjeka i njihove potrebe. Jasno je da one koji se voze skupocjenim limuzinama o državnom trošku ne dotiču odluke koje se tiču javnog prevoza, ali oni isto tako moraju znati da ih građani nisu birali da svjesno rade na njihovu štetu“, istakao je Raljić.

On je napomenuo da grad Banjaluka ima novca da isplati sve subvencionisane i besplatne mjesečne karte za gradski prevoz kategorijama stanovništva koje su ranije utvrđene i da je sve što sada radi skupštinska većina politički revanšizam koji se obija o glavu najugroženijim stanovnicima Banjaluke.