Radovi na izgradnji mosta preko Široke rijeke u naselju Derviši teku planiranom dinamikom.

-Nakon završenih pripremnih radova, koji podrazumijevaju formiranje obilaznice, izmještanja instalacija i rušenja starog mosta, nastavljeno je sa bušenjem i izradom šipova koji predstavljaju temeljnu konstrukciju mosta. Paralelno sa ovim radovima, koji se izvode na terenu, pristupilo se radovima u radioničkoj izvedbi, gdje se izrađuju armaturni koševi, a koji se po potrebi dostavljaju na lokaciju gradilišta – navedeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Podsjećamo, izgradnja novog mosta u Dervišima će omogućiti kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju u tom dijelu Banje Luke, te prije svega povećati bezbjednost za pješake i bicikliste, a umjesto dosadašnjeg, starog, dotrajalog i uskog dobićemo jedan savremeni most, koji odgovara važnosti ovog puta, koji povezuje ne samo velika banjalučka naselja, nego i ona prema Laktašima.

Novi most biće raspona oko 13 metara, sa dvije saobraćajne trake i dvostranom pješačkom i biciklističkom stazom, ukupne širine oko 14 metara, odnosno kolovozna traka 3,5 metara, biciklistička staza 1,5 metara i staza za pješake širine dva metra, čija će vrijednost biti oko pola miliona KM.