Novonastali sukob Nebojše Vukanovića i Narodno fronta Jelene Trivić još se ne stišava.

Povod je kandidat opozicije u Trebinju, koji, kako se čini, Narodnom frontu još “nije sjeo” pa se sve više nezvanično priča i o tome da bi Saša Borjan mogao biti kandidati NF za gradonačelnika ovog grada.

Vukanović tvrdi da se to odavno planira, ali da mjesto kandidata opozicje u ovom gradu pripada upravo njegovoj stranci.

Foto: D. Rakita

– Svako ima pravo i slobodu da se kandiduje, ali svi moraju biti svjesni političkih posljedica. Prethodna tri izborna ciklusa, 2012, 2016, i 2020. godine nismo imali podršku opozicionih stranaka u Trebinju da predložimo kandidata, jer se smatralo da smo „mali“, ali nakon što smo na izborima 2020. dobili 2500 a 2022. godine 4.097 opozicionih glasova, skoro duplo više od ostatka opozicije, naravno da naredne godine mi trebamo odrediti kandidata koji će pobijediti kumove, Mika i Luku koji su u stalnom padu, a ne Jelena Trivić i njen Narodni front, a ako neko namjerava u tom da nas opstruiše, radi u korist režima, mora da bude svjestan političkih posledica – rekao je Vukanović.

On tvrdi da Trivićeva po običaju insturuiše svoje ljude u Trebinju.

– Sa tim ljudima smo godinama imali korektne odnose, da pišu objave i da nas napadaju, pokušava da zatruje odnose, a šta je cilj nije mi jasno, jer ako je neko zaslužio svojim odnosom njeno poštovanje onda je to Lista za pravdu i red – navodi on.

Sukob je eskalirao nedavno na pres konferenciji na kojoj je Saša Borjan iznio niz optužbi na račun Vukanovića, a Vukanović ljutito napustio pres konferenciju.

– – Postavlja se legitimno pitanje ko suštinski ruši opoziciju te pogoduje režimu, da li oni koji govore istinu ili oni koji spinovanjem javnosti, zamjenom teza žele po sopstvenoj želji da kreiraju mišljenje javnog mnjenja. Svjestan sam da su istinite tvrdnje iza kojih odgovorno stojim zasmetale Nebojši Vukanoviću, ali isto tako su članovima Narodnog Fronta i meni lično zasmetale neistine koje on govori o nama – navodi Borjan.

Isto i u Banjaluci

Na istoj pres konferenicji, Borjan je rekao još nešto zanimljivo. A tiče se Banjaluke.

– U narednom periodu ćemo se izjasniti o kandidatu za gradonačelnika Trebinja. Očekivao sam da to bude Nebojša Vukanović, ali je on imenovao Lazara Radana, o kojem imamo zaista pozitivan utisak. Narodni front će u Banjaluci za kandidata za gradonačelnika kandidovati svog najjačeg kandidata – rekao je Borjan tada.

Jedini dva kandidata koja su za sada poznata javnosti jesu u pravo kandidati za gradonačelnika Trebinja i Banjaluke. Lista za pravdu i red je već objavila da je njihov kandidata Lazar Radana, a PDP je objelodanio da će kandidata opozicije na lokalnim izborima biti Draško Stanivuković.

Zanimljivo je da je NF Jelena Trivić takođe najavio kandidate u ova dva grada, baš grada u kome opozicione partije imaju planove i kandidate.