Miloš Ilić (30), otac nestale djevojčice Danke Ilić iz Bora, dao je sinoć prvu izjavu poslije nestanka svoje ćerke u Banjskom polju prošlog utorka.

Samo želim da se moja ćerka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja njima vjerujem. Mi kao porodica ćemo se oglasiti kada se sve ovo završi – rekao je Miloš Ilić.

Reporteri Blica su ispred zgrade u Boru, u kojoj se trenutno nalaze roditelji male Danke Ilić, na parkingu sreli Dankinu majku Ivanu i babu. Majka nije želela da odgovara na pitanja i zajedno sa babom je ušla u zgradu iz koje izašao otac Miloš i dao kratku izjavu.

Otac i majka nestale Danke Ilić su minulih dana nekoliko puta saslušavani u policiji u okviru istrage o okolnostima misterioznog nestanka svoje ćerke. To, međutim, ne znači da su osumnjičeni za bilo šta, niti da će u budućnosti biti.

Intenzivan ritam saslušanja ljudi iz najbližeg okruženja nestale osobe je uobičajen u ovoj fazi slučaja i često dovodi i do toga da saslušavane ličnosti u nastavku budu u potpunosti isključene ako se utvrdi da nisu od interesa za dalji tok istrage.