Kako je rečeno tokom svečanog otvaranja, u izgradnju ove zgrade uloženo je 11,7 miliona KM.

Studenti Arhitektonsko- građevinsko- geodetskog fakulteta u Banjaluci su novu akademsku godinu započeli u novoj zgradi, koja je građena duže od 10 godina i koja je koštala više od 11,7 miliona KM. Međutim, u novom zdanju dočekali su ih i novi problemi, jer zgrada prokišnjava.

Jedan od studenata za Gerilu kaže da ih već u nekoliko navrata, kada dolaze na predavanje, u pojedinim prostorijama i hodniku zatiču kante i kofe u koje se slijeva voda koja kapa sa stropova.

Kako je rekao, na ovo su ukazivali profesorima i rukovodstvu fakulteta, međutim, rečeno im je da je riječ o samo nekoliiko kapi i da situacija nije dramatična, kao i da će sve uskoro biti sanirano.

Ipak, fotografije koje su poslali medijima  pokazuju da se na nekoliko lokacija zaista nalaze kante, te da je riječ o većoj količini vode.

Na poziv Gerile, na fakultetu kažu da je riječ o samo par kapljica koje su došle sa vrha i da je to regulisano.

“To se sve u hodu riješava. To tek kad uđete unutra, vidite gdje je problem koji se rješava, tako da je to smiješno pričati”, izjavila je za Gerilu sekretar fakulteta Marina Todorović, koja je negirala navode da se u hodnicima nalaze kante za skupljanje vode.