Strašan masakr koji je Srbiju zavio u crno dogodio se u srijedu kada je Kosta K. (13) pucao i usmrtio 8 svojih školskih drugova i radnika obezbjeđenja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

-Bilo je strašno… Ne znam zašto nam je Kosta to uradio, mi se čak nismo ni družili. Nismo ga dirali, on se stalno ljutio na nas. Mnogo mi je žao mojih drugara…-, ovako započinje svoju priču ranjeni dječak.

Njemu su ljekari Urgentnog centra uspješno operisali rane.

-Sve se brzo desilo. Svi smo bili u učionici kada je Kosta uletio. Prvo je ranio nastavnicu. Svi smo počeli da vrištimo, da padamo, krijemo se ispod klupa, a nastavnica je legla preko nas koji smo bili na gomili da nas zaštiti. Tada je nju upucao nekoliko puta. Sjećam se da su dva druga skočila kroz prozor, a neki su se čak pravili mrtvi. Svi smo bili po podu. Onda je krenuo da gazi po nama i nije prestajao da puca. Mi nismo bili toliko bliski drugari, on je imao svoje društvo. Ne znam ni otkuda ja na njegovom spisku-, ispričalo je jedno od šestoro ranjene dece za “Informer”.

Podsjetimo, učenik sedmog razreda Kosta K. ubio je devetoro, a ranio još sedam osoba u krvavom piru koji se dogodio 3. maja oko 8.40 ujutru. On i njegov otac su privedeni, a prema priznanju obojice, koristio je očev pištolj koji je pronašao u kući.